Έτσι έπαιξε η Βίντι με την ΑΕΚ: Ξύλο και… στημένα!

10

Η φετινή ευρωπαϊκή μοίρα της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας Βίντι, την έχει «δέσει» μ’ ελληνικές ομάδες. Και με βάση τα μέχρι αποτελέσματα, δεν της έχει φερθεί καλά. Βλέπετε, στο καλοκαιρινό συναπάντημα με την ΑΕΚ στα playoffs του Champions League, η Βίντι είδε την πόρτα των ομίλων της διοργάνωσης να κλείνει.

Τώρα το ραντεβού των Ούγγρων με ελληνική ομάδα, είναι με τον ΠΑΟΚ. Στους ομίλους του Europa League πλέον. Και το Sport24.gr ακτινογραφεί την Βίντι, με βάση την εικόνα που έδειξε, στα δυο ματς με την ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Η Βίντι είναι μια ομάδα που της λείπει η ποιότητα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και για να καλύψει αυτό το έλλειμμα ποιότητας, βάζει πολύ δυναμισμό στο παιχνίδι της. Δεν διστάζει να παίξει… ξύλο και να ρίξει κλωτσιές. Στοιχεία που έχει προσαρμόσει στην λειτουργία του παιχνιδιού της. Και φυσικά την βοηθά πολύ, όταν χρειάζεται να αμυνθεί για να κρατήσει αποτέλεσμα. Επίσης έχει παίκτες που δεν είναι υψηλής τεχνικής, αλλά έχουν ταχύτητα. Όπως για παράδειγμα ο Κόβακς, που συνήθως παίζει στα άκρα. Ή όπως ο Φιόλα που παίζει δεξί μπακ, αλλά κάνει πολλά ανεβάσματα από την πλευρά του.

Στα ματς με την ΑΕΚ η Βίντι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη και στις στατικές φάσεις. Ωστόσο αυτό είχε να κάνει και με τις εκτελέσεις του Λάζοβιτς, ο οποίος όμως αποφάσισε ξαφνικά να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Πάντως είναι δουλεμένη στο συγκεκριμένο κομμάτι.

ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Από την Βίντι λείπει η ποιότητα. Αυτό σημαίνει πως σε σετ επιθέσεις, δύσκολα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε αντίπαλο όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Όπως δεν δημιούργησε και στην ΑΕΚ. Επίσης είναι μια ομάδα ιδιαίτερα ευάλωτη στο πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα της. Δύσκολα βρίσκει απαντήσει στο πρεσάρισμα και εύκολα χάνει την μπάλα και δίνει στον αντίπαλο δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Όταν η Βίντι πιεστεί, κάνει εύκολα το λάθος.

ΟΜΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Η Βίντι έδειξε στα ματς με την ΑΕΚ, πως όταν έχει την μπάλα στα πόδια της, δεν ξέρει τι να την κάνει. Δυσκολεύεται εξαιρετικά να δημιουργήσει. Αυτό είναι κάτι που δημιουργεί στην Βίντι μεγάλο ζήτημα, όταν παίζει στην έδρα της και θεωρητικά κυνηγάει τη νίκη. Εξάλλου η έδρα που αγωνίζεται στην Ευρώπη, δεν είναι καν το δικό της γήπεδο, αλλά της Φερεντσβάρος.

Στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ στην Βουδαπέστη, ακόμα και πριν την αποβολή, όταν οι Ούγγροι είχαν την κατοχή της μπάλας, απλώς την κυκλοφορούσαν στο δικό τους μισό του γηπέδου. Χωρίς να μπορούν να κτίσουν επιθέσεις και να γίνουν απειλητικοί. Αντιθέτως μακριά από την έδρα της, η Βίντι είναι πιο επικίνδυνη. Κυρίως διότι παίζει ένα παιχνίδι… καταστροφική, που της ταιριάζει περισσότερο.

Άλλωστε, αυτό φαίνεται και από το αποτελέσματα στον όμιλο του ΠΑΟΚ. Η Μπάτε Μπορίσοφ κέρδισε την Βίντι με 2-0 μέσα στην Βουδαπέστη. Όμως οι Ούγγροι έκαναν την ζωή της Τσέλσι δύσκολη στο Λονδίνο και έχασαν μόλις με 1-0.

Photo Credits: Eurokinissi

Πηγή: SPORT24.GR