Γεωργιάδης: «Δεν θα γίνουν εκλογές λόγω του Σκοπιανού»

90

«Η δέσμευση της ΝΔ είναι ότι εμείς αυτή τη συμφωνία (των Πρεσπών), ούτε σε αυτήν, ούτε στην επόμενη βουλή, δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε» είπε, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε ημερίδα, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.

«Τα Σκόπια, το κράτος αυτό, δεν μπορεί ποτέ να γίνει Μακεδονία, ούτε Βόρεια, ούτε εν μέρει, ούτε πλαγίως, ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, παρά μόνο σε μία περίπτωση. Αν εμείς την πούμε Μακεδονία. Όλο το υπόλοιπο σύμπαν να τους λέει Μακεδονία δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Ποιος το ξέρει αυτό καλύτερα απ’ όλους; Αυτό το ξέρουν οι ίδιοι οι σκοπιανοί» είπε ο κ. Γεωργιάδης και αναφέρθηκε σε δηλώσεις των κ.κ. Ντιμιτρόφ και Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η ΝΔ είναι σύμφωνη στο να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός πριν από την κύρωση της συμφωνίας, αλλά «δια εθνικών εκλογών», υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος επιδέχεται κοινοβουλευτικής ερμηνείας, ενώ «η εντολή που θα λάβουν τα κόμματα στις εκλογές θα δεσμεύει τη θέση τους στην επόμενη βουλή».

«’Αρα το δημοψήφισμα, στην πράξη, δε θα ακύρωνε την κοινοβουλευτική προσπάθεια του κ. Τσίπρα. Γι αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εθνικές εκλογές» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αυτό δεν έχει συμβεί και -θέλω να είμαι ειλικρινής- δεν πιστεύω ότι θα συμβεί στην περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών περάσει από τα Σκόπια και έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι «αυτός που θα έπρεπε να προκαλέσει εκλογές όταν μπορούσε, τώρα πια δε μπορεί» ήταν ο Π. Καμμένος.

«Επί της ουσίας, η ΝΔ έκανε το καθήκον της και ο κ. Καμμένος δεν το έκανε κι έτσι ο Τσίπρας πέρασε την πολιτική του» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Η φράση του κ. Γεωργιάδη ότι «οι συμφωνίες που υπογράφουν τα κράτη, δεσμεύουν τα κράτη, όχι τις κυβερνήσεις» προκάλεσε παρεμβάσεις ορισμένων από το ακροατήριο, που του ζήτησαν να τοποθετηθεί τι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση και η συμφωνία έχει κυρωθεί.

«Η πατρίδα δε χρειάζεται φωνές. Χρειάζεται ηγεσία και καθαρές κουβέντες» αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε : «Η ΝΔ δήλωσε ότι σε αυτή τη Βουλή δε θα ψηφίσει αυτή τη συμφωνία και στην επόμενη βουλή, εάν έρθει, δε θα ψηφίσει αυτή τη συμφωνία. Αυτή είναι η δέσμευση της ΝΔ. Αυτή η συμφωνία, από τη ΝΔ δεν περνάει, τελεία και παύλα».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν ήταν οι ξένες πιέσεις, οι οποίες υπήρχαν, όπως είπε, και επί Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά, η αφορμή για να προωθηθεί από τον σημερινό πρωθυπουργό η συμφωνία αυτή, αλλά ο «μικροπολιτικός» υπολογισμός, ότι έτσι θα προκαλούσε εσωκομματικό πρόβλημα και διάσπαση στη ΝΔ, κάτι το οποίο δε συνέβη.

«Δεν είχε υπολογίσει όμως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν κανένα κορόιδο. Και πάρα πολύ υπεύθυνα και πάρα πολύ λογικά και πάρα πολύ ρεαλιστικά χειρίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ αυτό το θέμα, έτσι ώστε και η παράταξη να μείνει φυσικά ενωμένη, αλλά το κυριότερο τα εθνικά συμφέροντα να προστατευτούν πλήρως. Γιατί τι πέτυχε η ΝΔ; Πέτυχε να έχει κρατήσει ζωντανή τη μοναδική ελπίδα να μην ισχύσει αυτή η συμφωνία».

«Η ΝΔ σε όλες τις φάσεις κράτησε τη σημαία ψηλά και ασφαλώς το δάκρυ του εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι αυτό που μας καθοδηγεί» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, στηλίτευσε την αστυνομική αντιμετώπιση των διαδηλώσεων ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι αναδεικνύει την «υποκρισία της Αριστεράς», ενώ χαιρέτισε τη συμβολή της «Βεργίνας Τηλεόραση», για την ανάδειξη των συλλαλητηρίων.

Την ημερίδα διοργάνωσε η «Βεργίνα Τηλεόραση» και σε αυτήν μίλησαν επίσης, ο διεθνολόγος Ιωάννης Μάζης, ο δημοσιογράφος -συγγραφέας Νίκος Χειλαδάκης και ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Κάτσιος.

Πηγή: PROTOTHEMA.GR