Δεν ιδρώνει το αυτί τους! Νέο περιστατικό με ναφθαλίνη σε σχολείο του Αγρινίου

22

Ένα ακόμη περιστατικό με ρίψη ναφθαλίνης στο εσωτερικό σχολείου στο Αγρίνιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γενικού Λυκείου που έφτασαν πρώτοι στο σχολείο, διαπίστωσαν ότι οι χώροι ήταν γεμάτοι από το επικίνδυνο για την υγεία υλικό και ειδοποίησαν την Αστυνομία, που έκανε επιτόπια αυτοψία. και έδιωξαν τους μαθητές ώσπου να καθαριστεί το σχολείο και να μπουν άφοβα στις αίθουσες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την δίκη που ολοκληρώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στο Μονομελές Δικαστήριο Αγρινίου, καταδικάστηκαν πέντε εκ των 14 ανηλίκων ηλικίας από 13 μέχρι 17 χρόνων, αλλά η κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για την δηλητηρίαση μιας μαθήτριας από την εισπνοή ναφθαλίνης μετατράπηκε σε πλημμέλημα, δηλαδή βαριά σωματική βλάβη.

Οι ανήλικοι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και αθωώθηκαν για τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Σε τέσσερις από αυτούς επιβλήθηκε η επιμέλειά τους ως την ενηλικίωσή τους από την κοινωνική υπηρεσία ανηλίκων των δικαστηρίων Αγρινίου, ενώ στον πέμπτο που κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης. Αρχικά, είχαν συλληφθεί 17 ανήλικοι, μεταξύ των οποίων δύο τσιγγάνοι και ένας Αλβανός, ενώ μέσα σε ένα φρεάτιο είχε βρεθεί κρυμμένη μια συσκευασία με ναφθαλίνη. Οι υπόλοιποι εννέα απαλλάχθηκαν.

Πηγή: HTTPS://THECALLER.GR