Εντυπωσιακά βίντεο και εικόνες από την πολυεθνική άσκηση

4

Εντυπωσιακά βίντεο και εικόνες από την πολυεθνική άσκηση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η μεγάλης κλίμακας Πολυεθνική Άσκηση με την ονομασία “NEMESIS – 2018”, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας να είναι εντυπωσιακά.

 
Οι φάσεις της άσκησης εκτελέστηκαν υπό τον γενικό συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, από το  Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ», σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΚΔ και των συμμετεχόντων χωρών.

Τα σενάρια των φάσεων περιλάμβαναν επιχειρήσεις αντιμετώπισης τρομοκρατίας σε πλοίο και πλατφόρμα εξόρυξης, επιχειρήσεις νηοψίας σε πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων, επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης, επιχειρήσεις μαζικής διάσωσης συνεπεία ναυτικού ατυχήματος, καθώς και καταπολέμηση θαλάσσιας ρύπανσης εντός της περιοχής ευθύνης της ΚΔ. Η 1η Φάση της Άσκησης εκτελέστηκε υπό το συντονισμό της Αστυνομίας Κύπρου, η 2η και 3η Φάση υπό το συντονισμό του ΚΣΕΔ, ενώ η 4η Φάση υπό το συντονισμό του Τμήματος Αλιείας σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

[embedded content]

Στην άσκηση έλαβαν μέρος συνολικά 13 πολεμικά πλοία, 9 αεροσκάφη και ελικόπτερα και 3 πλοία ιδιωτικών εταιρειών. Πιο συγκεκριμένα, 1 Φ/Γ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, 1 Φ/Γ του Γαλλικού Ναυτικού με το οργανικό της ελικόπτερο, 1 ΤΠΚ και 4 σκάφη περιπολίας του Ισραηλινού ναυτικού, 4 πολεμικά πλοία της ΔΝ της ΕΦ και 2 περιπολικά σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, το Δεξαμενόπλοιο «ALEXANDRIA» της εταιρείας PETRONAV, που χρηματοδοτείται από την ΕMSA με διαχειριστή το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, 2 σκάφη καταπολέμησης ρύπανσης του Τμήματος Αλιείας καθώς και το σκάφος υποστήριξης “FLYING ENTERPRISE” της εταιρείας EDT Offshore. Στην άσκηση επίσης συμμετείχαν 3 Ελικόπτερα της ΚΔ (2 από τη ΜΑΕΠ και 1 από τη 460 ΜΕΔ/ΓΕΕΦ), 1 Βρετανικό Bell Griffin καθώς και 3 Αεροσκάφη (1 Ελληνικό C-130, 1 Αμερικανικό P-8 και 1 από το Τμ. Δασών).

Πηγή: philenews

Πηγή: PHILENEWS.COM