Εξελίξεις στον Ερυθρό Σταυρό – Πρόταση μομφής 15 μελών του ΚΔΣ κατά του Νίκου Οικονομόπουλου

4

Παραίτησαν τον Πατρινό πρόεδρο από τη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά 15 από τα 25 μέλη του ΚΔΣ της οργάνωσης κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του προέδρου Νίκου Οικονομόπουλου.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Νικόλαος Οικονομόπουλος, όπως αναφέρει το healthview, αποχώρησε σφόδρα ενοχλημένος από τη συνεδρίαση του ΚΔΣ και αποσύρθηκε στο προσωπικό του γραφείο, στο κεντρικό κτίριο του ΕΕΣ. Στη συνέχεια αναγκάστηκε σε παραίτηση, με το ΚΔΣ του Ε.Ε.Σ. να εκλέγει νέο πρόεδρο τον κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από την συνεδρίαση και το κτίριο του ΕΕΣ ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες εργαζόμενοι της οργάνωσης.

Στο μεταξύ προηγήθηκε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το tromaktiko, επιστολή του εισηγητής της Επιτροπής Διαμεσολάβησης και Συμμόρφωσης της ΔΟΕΣ, Wolfgang Kopetzky, προς τον κ. Οικονομόπουλο με ημερομηνία 01/11/2018 που έλεγε  ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου είχε περιθώριο ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), να αποστείλει το τελικό, αναλυτικό σχέδιο δράσης στην Επιτροπή Διαμεσολάβησης και Συμμόρφωσης, προκειμένου να αποφευχθεί η οριστική αποπομπή του Οργανισμού από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού (ΔΟΕΣ), την 1η Ιανουαρίου 2019.

«Γνωρίζουμε ότι προωθείτε την αναθεώρηση του καταστατικού» ανέφερε ο κ. Kopetzky και συστήνει να υιοθετηθούν οι παρατηρήσεις που έχει κάνει η ΔΟΕΣ, καθώς αποτελούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις για κάθε εθνικό σύλλογο Ερυθρού Σταυρού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα για την Επιτροπή Συμμόρφωσης και τη ΔΟΕΣ έχει η καμπάνια εγγραφής νέων μελών που πρέπει να ακολουθήσει την έγκριση του νέου καταστατικού από τη Γενική Συνέλευση του ΕΕΣ. Μάλιστα, η Επιτροπή Συμμόρφωσης ζητά να της αποσταλεί εκ των προτέρων το σχέδιο υλοποίησης της καμπάνιας, όπως και μία πλήρης έκθεση με τα αποτελέσματα για το πόσα νέα μέλη εγγράφηκαν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Πηγή: PATRASEVENTS.GR