Ερντογάν: Ποιος έδωσε την εντολή δολοφονίας του Κασόγκι;

5

Να αποκαλύψει ποιος έδωσε την εντολή να δολοφονήσουν τον Τζαμάλ Κασόγκι, κάλεσε σήμερα τον γενικό εισαγγελέα της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Ποιος έστειλε αυτούς τους 15 ανθρώπους (που θεωρούνται ύποπτοι ότι δολοφόνησαν τον Κασόγκι);», είπε στους δημοσιογράφους ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι ο τούρκος εισαγγελέας, ο οποίος συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τον σαουδάραβα ομόλογό του, του υπέβαλε αυτό το αίτημα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν είπε ότι τούρκος εισαγγελέας ενημέρωσε τον σαουδάραβα ομόλογό του πως οι 18 ύποπτοι (σ.σ. στους οποίους περιλαμβάνονται και οι 15 φερόμενοι εκτελεστές του Κασόγκι) για την δολοφονία μπορούν να εκδοθούν από το Ριάντ και να δικαστούν στην Τουρκία.

Επιπλέον, οι αρχές του Ριάντ θα πρέπει να αποκαλύψουν την ταυτότητα ενός φερόμενου τοπικού συνεργού τους, ο οποίος φέρεται ότι ενεπλάκη στην εξαφάνιση του Κασόγκι.

Σήμερα ο σαουδάραβας εισαγγελέας είχε έναν δεύτερο γύρο συνομιλιών με τούρκους αξιωματούχους και επισκέφθηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου δολοφονήθηκε πριν από δύο εβδομάδες ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο εισαγγελέας Σαούντ Αλ Μοτζέμπ έφθασε τη νύχτα της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη και χθες είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης, αφού διέψευσε ουσιαστικά τις δηλώσεις του Ριάντ σχετικά με τον θάνατο του σαουδάραβα δημοσιογράφου λέγοντας ότι ο φόνος του Κασόγκι ήταν προμελετημένος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Πηγή: NAFTEMPORIKI.GR