Ζήτημα παραγραφής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έθεσαν οι συνήγοροι του Ανδ. Μαρτίνη

3

Ζήτημα παραγραφής για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που βαρύνει  τον πρώην πρόεδρο του δ.σ. του «Ερρίκος Ντυνάν» , Ανδρεα Μαρτίνη, τη σύζυγό του κι έναν ακόμη κατηγορούμενο, έθεσαν οι συνήγοροί τους, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η κατηγορία αφορά πόσο ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων που φέρεται να είχε δώσει η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Οι συνήγοροί τους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έχει παρέλθει 15ετια από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, μέχρι τη στιγμή που έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι, έθεσαν το ζήτημα της παραγραφής.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κατέθεσαν εγγράφως τους ισχυρισμούς τους στο δικαστήριο, το οποίο διέκοψε για τις 29 Νοεμβρίου προκειμένου να τους μελετήσει.

Σε δήλωση του ο πρώην πρόεδρος του δ.σ. του Ερρίκος Ντυνάν, αρνήθηκε την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που του αποδίδεται.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη. Έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε «έκλεψα»».

naftemporiki.gr

Πηγή: NAFTEMPORIKI.GR