Τρίτη, Αύγουστος 20, 2019
Αρχική Ειδήσεις Κόσμος Κηδεία Κατσίφα: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες Βορειοηπειρώτες – Kατήγγειλαν εκφοβισμό από μέρους των...

Κηδεία Κατσίφα: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες Βορειοηπειρώτες – Kατήγγειλαν εκφοβισμό από μέρους των αλβανικών Αρχών

69

Για εκφοβισμό από μέρους των Αρχών της Αλβανίας έκαναν λόγο οι Βορειοηπειρώτες. Πώς έγιναν οι προσαγωγές.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου πέρασαν τουλάχιστον επτά ώρες οι δώδεκα Βορειοηπειρώτες που προσήχθησαν χθες από τις Αρχές της Αλβανίας, μετά το τέλος της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι οποίοι νωρίς το πρωί πέρασαν τα σύνορα στην Κακαβιά.

Οι προσαχθέντες καταγγέλλουν τις Αρχές της γειτονικής χώρας ότι τους προσήγαγαν για εκφοβισμό, καθώς δεν είχαν καμία κατηγορία να τους προσάψουν. Άλλωστε γι’αυτό τους άφησαν και ελεύθερους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο Χρήστος Ντούτσης, πρώην έπαρχος της Άνω Δρόπολης, είπε ότι ο ίδιος βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο μαζί με ακόμα τρία άτομα, τους σταμάτησαν, τους έκλεισαν τα κινητά και τους πήγαν για εξακρίβωση στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου.

«Μας πήραν τον καθέναν σε άλλο αμάξι και στο τμήμα που μας πήγαν μας έβαλαν τον καθέναν ξεχωριστά», περιέγραψε ο Χ.Ντούτσης, αναφέροντας ότι αρχικά ήταν τέσσερα άτομα και έπειτα προσήγαγαν ακόμα επτά- οκτώ.

«Μας κράτησαν 7 ώρες, ήταν εκφοβισμός, ένα μήνυμα προς τους άλλους», εκτίμησε ο ίδιος, που υπογράμμισε πως «το θέμα είναι ότι αρχικά ήταν αστυνομικοί και μετά έφεραν ειδικές δυνάμεις μέσα στο τμήμα».

«Δεν είχαν κάτι να μας αποδώσουν και μας άφησαν ελεύθερους», κατέληξε ο ίδιος.

«Ουσιαστικά ήταν σπάσιμο νεύρων», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, λίγο αφού αφέθηκε ελεύθερος, αναφέροντας ότι «δεν μας είχαν πει τι ακριβώς θέλουν».

Και αυτός είπε ότι τους σταμάτησαν σε μπλόκο, εκτιμώντας ότι τους παρακολουθούσαν, αφού αρχικά ήταν από πίσω τους, όμως τους προσπέρασαν για να τους σταματήσουν.

«Μας απείλησαν ότι θα μας πάνε στα Τίρανα, ότι θα μας δικάσουν», είπε, τονίζοντας ότι, «αυτή είναι η πορεία της χώρας που θέλει να γίνει ευρωπαϊκή».

Πηγή: REAL.GR