Κοτζιάς: Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός

75

Δηκτική η πρώτη αντίδραση του τέως υπουργού Εξωτερικών, μία ημέρα μετά την παραίτησή του – Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του  είπε ότι «αυτό θα συζητηθεί συλλογικά»

Σε δηκτικούς τόνους ήταν η πρώτη αντίδραση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, μία ημέρα μετά την παραίτησή του.

«Κάναμε μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ και έγινα εγώ πρώην υπουργός», είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ».

Ερωτηθείς ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις, ο τέως υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «αυτό θα συζητήσουμε τώρα συλλογικά».

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης Πράττω βρίσκεται σε εξέλιξη, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις και την αναζήτηση νέας στρατηγικής. Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τέσσερις βουλευτές (περιλαμβανομένου του κ.Κοτζιά) να μετέχουν στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της Κίνησης, τελικά το παρών δίνει μόνο η κ.Γεωργία Γεννιά (Α’ Πειραιά), ενώ τόσο ο κ.Τόσκας, όσο και οι κ.κ. Ντζιμάνης (Κοζάνης) και Καραγιάννης (Ιωαννίνων) που πληροφορίες νωρίτερα τους ήθελαν να μετέχουν δεν είναι παρόντες.

Χθες, ο Νίκος Κοτζιάς, σε μήνυμά του στο Twitter, αμέσως μετά την παραίτησή του επιβεβαίωνε ότι οι σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου έχουν διαρραγεί οριστικά.

Το ερώτημα που εύλογα δημιουργείται είναι εάν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και οι βουλευτές που ανήκουν στην κίνηση Πράττω της οποίας προΐσταται είναι διατεθειμένοι να στηρίζουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που κατά δήλωσή του επιχείρησαν να «τον θάψουν».

Οι οριστικές αποφάσεις πιθανότατα θα ληφθούν στην έκτακτη συνεδρίαση.

Πηγή: PROTOTHEMA.GR