Κόντρα Μαξίμου – Μητσοτάκη για τη συνέντευξη Τσίπρα και τους διορισμούς

4

Κόντρα μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μεγάρου Μαξίμου ξέσπασε σήμερα με αφορμή τις χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (στη συνέντευξή του στον Alpha) σε διορισμούς που μπορούν να φτάσουνκαι των αριθμό των 34.000 το 2019-20.             

«Τον κ. Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει η χώρα αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση»

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε συγκεκριμένα:  

«Επιστρέφοντας, αργά το βράδυ από το εξωτερικό, είδα τη χθεσινή συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα. Και ένιωσα αυτό που αισθάνθηκαν οι περισσότεροι Έλληνες: θυμό και αγανάκτηση. 

Με κυνισμό και αλαζονεία, εξακολουθεί να κοροϊδεύει και να προσβάλλει τους πολίτες και την κοινή λογική. Τίποτα δεν διδάχτηκε από την κρίση, ούτε και από τα ψέματά του που βάφτισε “αυταπάτες”. 

Είχε το θράσος να τάξει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο.  

Μόνο που για όλα αυτά πληρώνουν οι πολίτες τους οποίους έχει γονατίσει στους φόρους και τις εισφορές. 

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μεγαλύτερο κράτος, χρειάζεται καλύτερο κράτος. 

Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα. 

Τον κ. Τσίπρα όμως δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά  μόνο η πολιτική του επιβίωση. 

Εμάς μας ενδιαφέρουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Οι πολίτες -ιδίως οι νέοι- που θέλουν δουλειές, ευκαιρίες και ασφάλεια. Γι’ αυτούς θα κάνουμε καλύτερη την Ελλάδα».

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει την αναλογία 1:5 στο Δημόσιο

Απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει σε ανακοίνωσή του:  

«Ο υπουργός των απολύσεων και υμνητής των μνημονίων που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, αφήνοντας νοσοκομεία και σχολεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους, κατηγορεί την κυβέρνηση που με σχέδιο θέλει, αφού έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, να ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος.

Ωστόσο, δεν προκαλεί καμία εντύπωση, αφού ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει την αναλογία 1:5 στο Δημόσιο, για την οποία έκανε πίσω μέχρι και το ΔΝΤ.

Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης θα δει προς απογοήτευση του ιδίου και των συμφερόντων που εκπροσωπεί και το κοινωνικό κράτος να ενισχύεται και τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών να ψηφίζονται ένα προς ένα. Και θα λέει “ναι σε όλα”».

Πηγή: STAR.GR