Μάρτυρας εμπλέκει πολιτικό πρόσωπο για δωροδοκία στην υπόθεση C4Ι

27

SHARE THIS

Nέες εξελίξεις στην υπόθεση του C4Ι αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, μάρτυρας δείχνει πολιτικό πρόσωπο για δωροδοκία στην υπόθεση C4Ι. Ειδικότερα, η νέα μαρτυρία εμπλέκει πολιτικό από το ΚΥΣΕΑ σχετικά με την έρευνα για την ανάθεση του έργου. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Εφετείο, πριν περίπου ένα μήνα προσήλθε αυτοβούλως στο γραφείο του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, Δημήτρη Ορφανίδη, πρόσωπο που ζήτησε να καταθέσει για την υπόθεση του επίμαχου συστήματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο μάρτυρας, του οποίου η ιδιότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, φέρεται να κατέθεσε στον κ. Ορφανίδη στοιχεία για παράνομες αμοιβές συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Η κατάθεση του μάρτυρα φέρεται επίσης να αφορά υπουργό της τότε κυβέρνησης που ήταν μέλος του ΚΥΣΕΑ.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση της ανάθεσης ερευνάται και είναι ανοικτή εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, ενώ ήδη κάποιοι έχουν καθίσει στο εδώλιο με τη δικαστική εκκρεμότητα να κρατά χρόνια. Ερώτημα αποτελεί, με τα δεδομένα αυτά, γιατί ο μάρτυρας έρχεται τώρα όταν η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε το 2007, με την υπόθεση να διαχωρίζεται σε ανάθεση και παραλαβή. 

Επόμενο βήμα, η διαβίβαση της δικογραφία στη Βουλή με το άρθρο 86 του Συντάγματος που προβλέπει την αμελλητί αποστολή της στο κοινοβούλιο.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα του κ. Ορφανίδη για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας έχει ολοκληρωθεί ως προς το σκέλος της λειτουργικότητας του. Η δικογραφία αυτή, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον Σεπτέμβριο του 2017, εξετάζεται πλέον ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με συνολικά 18 πρόσωπα κατηγορούμενους, εκ των οποίων και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και πρώην στελέχη της γερμανικής και ελληνικής Siemens κ.α

Αντικείμενο της δίκης είναι ουσιαστικά η παραλαβή του συστήματος C4i, σε χρονικό διάστημα από 2007-2009 και τροποποιήσεις συμβάσεων. Τα αδικήματα που, ανά περίσταση αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι, αφορούν δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απιστία όσον αφορά πρώην στελέχη υπουργείων κ.α , με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Το δεύτερο σκέλος της έρευνας του κ. Ορφανίδη αφορά την ανάθεση του έργου στην κοινοπραξία SAICTEAM με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens και τις συνθήκες υπό τις οποίες επιλέγει το 2003 η συγκεκριμένη κοινοπραξία έναντι άλλων.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά την έρευνα της υπόθεσης της παραλαβής του C4i, αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για την υπόθεση του C4i, δηλαδή για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. 

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το γραφείο του πρωθυπουργού. 

«Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» αναφέρει σε ανακοίνωση του. «Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους; Αναμένουμε με ενδιαφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού

Πηγή: THETOC.GR