Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για τα επεισόδια στην Πάτρα! – Enwsi.gr

8

Βαρύς… έπεσε ο πέλεκυς για την ΑΕΚ, μετά τα επεισόδια στο «Δ. Τόφαλος» και τη ρίψη καπνογόνου στον αγώνα με τον Προμηθέα.

Συγκεκριμένα, η «Βασίλισσα» τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική χωρίς κόσμο και συνολικό πρόστιμο 4.300 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα δεν θα έχει τη συμπαράσταση των φίλων της στο επόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Τα ενδεχόμενα είναι τρία..

1) Στο πιο… εφιαλτικό σενάριο, η Ενωση αν πάρει δύο νίκες κόντρα στον Προμηθέα, τότε θα παίξει τον πρώτο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) χωρίς τη βοήθεια του κόσμου της.

2) Αν η σειρά με τους Πατρινούς πάει σε 5ο παιχνίδι, τότε ο τελευταίος αγώνας της σειράς θα γίνει σε άδειο ΟΑΚΑ.

3) Αν η ομάδα του Λούκα Μπάνκι αποκλειστεί από την ομάδα του Μάκη Γιατρά με 3-1, τότε θα παίξει χωρίς κόσμο στον πρώτο μικρό τελικό.

Σε κάθε περίπτωση, η βαριά τιμωρία της έδρας θα επηρεάσει την ΑΕΚ στο σύντομο μέλλον.

Αναλυτικά η σχετική απόφαση:

106/3-6-2019

AEK

Επιβάλλεται στην AEK ΚΑΕ που δεν ήταν γηπεδούχος:
α) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (καπνογόνο καπνού και λάμψης στην κερκίδα) κατά την διάρκεια του αγώνα, χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ,
β)  για ρίψη καπνογόνου εντός του αγωνιστικού χώρου, κατά την διάρκεια του αγώνα, ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ και
γ) για παράπτωμα που δεν είναι ιδιαίτερης βαρύτητας και δεν χαρακτηρίζεται δυσφημιστικό για το άθλημα (είσοδος οπαδού στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό την ανάρτηση πανό) χρηματικό πρόστιμο τριακοσίων (300,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΕ που διεξήχθη στις 1-6-2019.

Πηγή: ENWSI.GR