Με ποια στοιχεία καταγγέλλει «δολοφονία του Κατσίφα» η Βουλή;

5

Αίσθηση και σοβαρό προβληματισμό προκαλεί η απόφαση της Βουλής να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 35χρονου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης (Ν.Δ.) πρότεινε στο Σώμα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, κάνοντας λόγο για «δολοφονία».

Στην αίθουσα βρίσκονταν ελάχιστοι βουλευτές καθώς στην ημερήσια διάταξη βρίσκονταν μόνο επίκαιρες ερωτήσεις και όχι νομοθετικό έργο.

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες. Ζητώ την έγκριση του Σώματος, γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή», ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Χθες, η Σοφία Βούλτεψη (Ν.Δ.) κατήγγειλε στη Βουλή ότι η Αλβανία κάνει… εθνοκάθαρση.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη πρόταση για ενός λεπτού σιγή είχε καταθέσει προ ημερών η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια και είχε σπεύσει να την υιοθετήσει ασμένως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης της Ν.Δ.

Ο Κ. Κατσίφας έπεσε νεκρός την 28η Οκτωβρίου ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αλβανική αστυνομία. Οπτικοακουστικό υλικό τον απεικονίζει να κρατά πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ.  

Πηγή: EFSYN.GR