Μόνο πρόστιμο ζήτησε η ΑΕΚ για τα επεισόδια

114

Την επιβολή μόνο προστίμου για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και για τα οποία τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, αποκλεισμό της έδρας της για δυο αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 73 χιλιάδων ευρώ, ζήτησε η ΑΕΚ κατά την εκδίκαση της έφεσης που είχε καταθέσει και η οποία εκδικάστηκε την Πέμπτη (18/1) από δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.
Η δικηγόρος της ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν βιαιοπραγίες, δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του σταδίου τα επεισόδια και ότι δεν υπήρξαν τραυματίες.

«Μας έχει επιβληθεί η εσχάτη των ποινών. Αν συμβούν όλα αυτά σε έναν άλλο αγώνα και επιβληθεί πάλι αυτή η ποινή δεν θα είναι άδικο για εμάς μετά;», αναρωτήθηκε η δικηγόρος της «Ενωσης».
Από την Πειθαρχική Επιτροπή προβλήθηκε βίντεο από τις κάμερες του γηπέδου στους εξωτερικούς χώρους με τα επεισόδια. Η ΑΕΚ δεν αμφισβήτησε τη γνησιότητά του αν και όπως είπε, παρέλαβε το βίντεο σήμερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσάνδρου μετά την ολοκλήρωση του βίντεο ανέφερε πως η ουσία είναι ότι υπάρχει ρίψη αντικειμένων αλλά όχι βιαιοπραγία.
Ακόμη ο Μ. Λυσάνδορυ τόνισε:

«Υπάρχει μια ιδιομορφία. Το ΟΑΚΑ είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε γήπεδο. Η έννοια του εν γένει χώρου του γηπέδου αναφέρεται σε χώρο για στάθμευση ή εμπορικής εκμετάλλευσης. Η εφαρμογή του άνευ κριτηρίου σε χώρους τεράστιους όπως το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να γίνει. Το μεγάλο μειονέκτημα που έχει η ΑΕΚ είναι αυτή η ιδιομορφία».

Η ΑΕΚ κατέθεσε και υπόμνημα για την έφεση στο δικαστήριο.

Η απόφαση αναμένεται να βγει τις επόμενες μέρες. Μάλιστα ο δικαστής σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων για την έκδοση της απόφασης, είπε με νόημα:

«Δεν θα βγει σήμερα, να είστε σίγουροι ότι θα βγει ημέρα πάντως».

Πηγή: EKIRIKAS.COM