Ν.Δ.: Δρομολογούν έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ για να αλώσουν κομματικά τη Δημόσια Τάξη

27

«Η αποχωρούσα κυβέρνηση δρομολογεί, ως φαίνεται, έκτακτες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό να αλώσει κομματικά και τη Δημόσια Τάξη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, επικαλούμενη καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ).

Όπως τονίζει η Ν.Δ. και σύμφωνα με την καταγγελία, «ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί εν κρυπτώ και Προεδρικό Διάταγμα για να προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ γνωρίζει ότι ούτως ή άλλως θα γίνουν τακτικές τον Ιανουάριο του 2019». 

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., «για τις μεθοδεύσεις αυτές η ηγεσία της ΠΟΑΞΙΑ ζήτησε και είχε σήμερα συνάντηση με τους αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη».

Οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της ΠΟΑΞΙΑ ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα δώσει στην Αστυνομία όλες τις δυνατότητες για να επιτελέσει την αποστολή της», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ.

Κατέστησαν παράλληλα σαφές ότι «η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει από τη θέση της προκειμένου η ηγεσία της Αστυνομίας να μην καταστεί παράρτημα της Κουμουνδούρου».

«Σε κάθε δε περίπτωση η επόμενη κυβέρνηση θα αξιολογήσει τις κρίσεις και τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται πως στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε τη Δευτέρα για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο, σε περίπτωση επιλογής νέου αρχηγού στην Ελληνική Αστυνομία, μπορεί να διενεργούνται έκτακτες κρίσεις σε ανώτατους αξιωματικούς και αστυνομικούς διευθυντές γενικών καθηκόντων, χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος 15/1997.

naftemporiki.gr

Πηγή: NAFTEMPORIKI.GR