Οι Αλβανοί προκαλούν και το ΥΠΕΞ παραμένει προσηλωμένο στην… οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης!

2

Με μια εξαιρετικά «χλιαρή» ανακοίνωση, την ώρα που η αλβανική πλευρά κλιμακώνει τις προκλήσεις μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, χαρακτηρίζοντας «ανεπιθύμητους» 52 Έλληνες, το ΥΠΕΞ καλεί τα Τίρανα να δώσουν ουσιαστικές εξηγήσεις και να απέχουν από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών

«Στην ευαίσθητη αυτή συγκυρία αναμένουμε η Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεών μας» αναφέρει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την πρόκληση των Τιράνων, που απαγόρευσαν την είσοδο στην Αλβανία σε 52 Έλληνες πολίτες.

«Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τη σημερινή απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν, μαζικά, ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας» αναφέρεται ακόμη στην εξαιρετικά «χλιαρή» ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η αλβανική απόφαση, που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Σαντέρ Λεσάι, αφορά 52 ομογενείς που παρέστησαν χθες στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και, κατά την αλβανική κυβέρνηση, προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες εις βάρος της Αλβανίας.

Στη δήλωσή του, μάλιστα, ο Αλβανός υπουργός σημειώνει ότι «κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοφία που επιδεικνύει η Αλβανία».

Μια αδυναμία, την οποία, καθώς φαίνεται, συνεχίζει να επιδεικνύει η Αθήνα, μολονότι η αλβανική πλευρά δεν έχει ακόμα ρίξει φως σε σκοτεινές πτυχές της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενώ συνεχίζει να προκαλεί ακόμα και μετά την κηδεία του 35χρονου ομογενή.

Πηγή: PROTOTHEMA.GR