Ουσταμπασίδης: «Δεν υπάρχει φαβορί στο Αρης – ΠΑΟΚ»

127

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Ουσταμπασίδης και μίλησε μεταξύ άλλων για το ντέρμπι Αρης – ΠΑΟΚ, τα στοιχεία που πρέπει να έχει η κάθε ομάδα για να φτάσει στη νίκη αλλά την ζωντάνια που δίνει στην πόλη το ντέρμπι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ντέρμπι Αρης – ΠΑΟΚ και αν υπάρχει φαβορί: «Είναι ένα παιχνίδι που το περιμένω και εγώ όπως και όλος ο φίλαθλος κόσμος καθώς είναι από τους αγώνες που έχουν λείψει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέποντας την πορεία των ομάδων του Αρη φέτος και του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια το περιμένω με θετική διάθεση.

Νομίζω πως δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτά τα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ ομολογουμένως αξίζει να βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται και ένας Αρης που βρέθηκε μετά από χρόνια στην Σούπερ Λιγκ και εντυπωσιάστηκα και ο ίδιος με το ωραίο ποδόσφαιρο που προσπαθεί να παίξει. Έχει δείξει ότι είναι ανταγωνιστικός και μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κατηγορίας και στην ιστορία του Αρη».

Για τα στοιχεία της κάθε ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα και τι πρέπει να έχουν για να φτάσουν στη νίκη: «Ο ΠΑΟΚ είναι σε στάδιο που έχει χτίσει χαρακτήρα νικητή, έχει το στοιχείο ότι ξέρει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Έχει πλουραρισμό στο σκοράρισμα όσον αφορά τα πρόσωπα και μπορεί χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης να κερδίζει τα ματς. Ο Αρης διαθέτει ενθουσιασμό και ενέργεια μαζί με ένα κόσμο και μια ομάδα που θα του δώσει μια εξτρά ώθηση και σίγουρα αυτό που είπα από την αρχή μου αρέσει το γεγονός ότι προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο».

Για το αν η μέτρια κατά διαστήματα απόδοση του Αρη οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα είναι καινούργια: «Χρειάζονται τον χρόνο τους οι παίκτες ακόμα και αν είναι καλοί ποδοσφαιριστές για να δέσουν μεταξύ τους. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει στον ΠΑΟΚ αφού υπάρχει ήδη ένας κορμός 90-95% που έχει ομοιογένεια. Ο Αρης από την άλλη έχει αδυναμίες στο χτίσιμο τα οποία θα δουν στην πορεία οι άνθρωποι που είναι γύρω στην ομάδα και θα τα βελτιώσουν».

Για το γεγονός ότι το ντέρμπι ζωντανεύει την Θεσσαλονίκη: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλη ανάγκη από αυτά τα ντέρμπι. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη και την παρουσία του Ηρακλή αφού είναι ομάδες με κόσμο και ιστορία που μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο ειδικά όταν παίζουν στην έδρα τους. Κανείς δε μπορεί να τους υποτιμήσει και οι μεταξύ τους αγώνες είναι αμφίβολοι».

Πηγή: METROSPORT.GR