Ο Αγγλος που θέλει τον Πέτρο Μάνταλο

180

Η Γουέστ Μπρόμγουιτς Αλμπιον είχε κάνει πρόταση στην ΑΕΚ για τον Πέτρο Μάνταλο, την παραμονή της λήξης της προθεσμίας των μεταγραφών. Τώρα, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, η ομάδα των αγγλικών Midlands ετοιμάζεται να επανέλθει, τον Γενάρη.

Αν κάποιοι αναρωτιούνται το πώς έχει βρεθεί ο 27χρονος Ελληνας διεθνής ειδικά στην ατζέντα της συγκεκριμένης ομάδας, η απάντηση… έχει ονοματεπώνυμο. Τον βοηθό προπονητή της Γουέστ Μπρομ, τον Γκρέιαμ Τζόουνς.

Ο Τζόουνς μέχρι και το τέλος του Μουντιάλ της Ρωσίας ήταν συνεργάτης του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ στην Εθνική Βελγίου. Επί χρόνια συνεργάτης του σε διάφορες ομάδες κι από το 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2018 και στο Βέλγιο.

Εχει τον Μάνταλο στην ατζέντα του από τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, που Ελλάδα και Βέλγιο είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο.

Εκτεταμένο σκάουτινγκ, σε όλα τα ματς της Ελλάδας τότε, στα οποία είχε συμμετάσχει ο αρχηγός της ΑΕΚ. Και τον θέλει στην ομάδα που δουλεύει τώρα.

Η πρόταση της Γουέστ Μπρομ πριν από περίπου ενάμιση μήνα ήταν μεν λίγο περίεργη, αλλά όχι ευκαταφρόνητη. Επειδή η προθεσμία στην Αγγλία είχε λήξει και μπορούσαν να πάνε μόνο για δανεισμό, είχαν προτείνει στην ΑΕΚ 1,5 εκατομμύριο ως αντίτιμο για τον δανεισμό.

Αλλα 3,5 εκατομμύρια το καλοκαίρι για να πάρουν όλα τα δικαιώματα του παίκτη και 1,5 εκατομμύριο εφόσον η ομάδα τους ανέβαινε στην Premier League.

Αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση της Championship, μόλις έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Αλλο 1,5 εκατομμύριο θα έπαιρνε η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2020, εφόσον η Γουέστ Μπρομ κέρδιζε την παραμονή της στην Premier League. Δηλαδή ένα συνολικό πακέτο από 5 εκατομμύρια μίνιμουμ ώς 8 μάξιμουμ, με προϋποθέσεις όχι ανέφικτες.

Στην ΑΕΚ έκριναν πως δεν υπήρχε χρόνος για αντικατάσταση του Μάνταλου, ενώ φυσικά δεν θα ήταν και το καλύτερο δυνατό για την ίδια περίοδο που ξεκίνησε η γκρίνια, επειδή δεν έγιναν οι αναμενόμενες προσθήκες στο τέλος. Εμείς λέμε πως και η μορφή της πρότασης ήρθε… να δέσει με όλα αυτά.

Πάντως το τίμημα που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν τότε οι Αγγλοι, σε συνδυασμό με το ότι πάνε καλά στο πρωτάθλημα, ενώ ο Μάνταλος πλέον μετράει και συμμετοχές στο Champions League, προδιαθέτουν για δυνατότητα να βάλουν ξανά σε μεγάλο -μεγαλύτερο ίσως…- πειρασμό την ΑΕΚ προσεχώς.

Ο ίδιος ο Μάνταλος σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να το σκεφτεί πολύ σοβαρά. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που το ενδιαφέρον δεν προέρχεται από ενέργειες μάνατζερ, αλλά ένας καταξιωμένος Αγγλος προπονητής έχει εκτιμήσει τα αγωνιστικά του προσόντα.

Έντυπη έκδοση

Πηγή: EFSYN.GR