Ο ΠΑΟΚ στηρίζει το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

21

Ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ βρέθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι στην Α’ Ωτορυνολαρυγγική πανεπιστημιακή κλινική στην εκδήλωση για την παράδοση των μηχανημάτων που προσέφερε στο ΑΧΕΠΑ ο Ιβάν Σαββίδης και το PAOK ACTION.

Οι Δημήτρης Πέλκας, Δημήτρης Γιαννούλης, Δημήτρης Λημνιός και Αλέξανδρος Πασχαλάκης εκπροσώπησαν τους συμπαίκτες  του. Ο Πασχαλάκης μάλιστα έκανε και δηλώσεις στις οποίες τόνισε πως η ευκαιρία προσφοράς είναι χαρά για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

«Είναι χαρά μας που δώσαμε το παρών και ως άτομα, και ως εκπρόσωποι του συλλόγου. Είναι πάρα πολύ ωραίο να βοηθάμε ως οργανισμός. Ο κύριος Σαββίδης έχει κάνει πάρα πολλά για το ΑΧΕΠΑ, όπως τώρα με την δωρεά των μηχανημάτων. Δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Ιβάν Σαββίδη.

Η αλληλεγγύη και η βοήθεια στον συνάνθρωπο είναι αυτά που μετρούν στην εποχή μας. Είδαμε πολλούς ασθενείς, πολλά παιδιά που μας δείχνουν καθημερινά την αγάπη τους και εμείς προσπαθούμε να βοηθάμε όσο μπορούμε. Νομίζω ότι η παρουσία μας βοηθάει στο ψυχολογικό παράγοντα. Τιμή μας να μπορούμε να βοηθάμε τον κόσμο αυτό, έστω και στο ελάχιστο».

Ο εξοπλισμός αυτός θα βοηθήσει σημαντικά στη διάγνωση και θεραπεία βαρήκοων και κωφών παιδιών και ενηλίκων.

Η Α’ Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Α.Π.Θ. του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα  από τα σημαντικότερα  Ακοολογικά Εργαστήρια στην Ελλάδα. Ένα εργαστήριο το οποίο αποτελεί κέντρο παραπομπής σε θέματα βαρηκοϊας, διαταραχών της ακοής-ισορροπίας, ιλίγγου και κώφωσης.

Επίσης, στο Ακοολογικό Εργαστήριο εδρεύει το κέντρο κοχλιακών εμφυτεύσεων, όπου βρέφη, παιδιά και ενήλικες με κώφωση υποβάλλονται σε πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο για τη μετέπειτα θεραπεία τους με την τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος.

Η αντιπροσωπεία των παικτών του ΠΑΟΚ ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή Δρ. Ιωάννη Κωνσταντινίδη στα εργαστήρια και τους χώρους της κλινικής και μοίρασε δώρα και αυτόγραφα στους ασθενείς ενώ εγκαινίασε την λειτουργία των νέων μηχανημάτων.

Πηγή: SPORT24.GR