ΠΑΕ Ολυμπιακός: Η μεταβίβαση δεν ολοκληρώθηκε λόγω νομικών επιπλοκών

134

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε την Τρίτη (16/10) με ανακοίνωση στα είχε υποστηρίξει νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο πρώην πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» Σωκράτης Κόκκαλης για τη μεταβίβαση του γηπέδου Καραϊσκάκη από τον ίδιο στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Στην ανακοίνωσή της η Πειραϊκή ΠΑΕ σημειώνει ότι δεν η μεταβίβαση δεν έχει ολοκληρωθεί «…παρότι ο κ. Κόκκαλης είχε προεισπράξει το σύνολο του τιμήματος, από τις αρχές του 2011».

Επίσης στην ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων» γίνεται για πρώτη φορά γνωστό ότι ο Β. Μαρινάκης έχει κάνει πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες ώστε η πλειοψηφία των μετοχών της Καραϊσκάκης Α.Ε. να περάσει στην ΠΑΕ ώστε το Φαληρικό γήπεδο «να αποτελέσει για πάντα περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όχι του μεγαλομετόχου της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει τα εξής:

«Η μεταβίβαση του 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, από τον κ. Κόκκαλη στον κ. Μαρινάκη δεν ολοκληρώθηκε, παρότι ο κ. Κόκκαλης είχε προεισπράξει το σύνολο του τιμήματος, από τις αρχές του 2011, λόγω μη εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για τη μεταβίβαση και την ύπαρξη νομικών επιπλοκών, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, του υπολοίπου 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, το οποίο ο κ. Κόκκαλης είχε μεταβιβάσει σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη.

Ο κ. Μαρινάκης, μέσω της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έχει από το 2015 υποβάλει πρόταση προς τις Πιστώτριες Τράπεζες, για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στη διαχειρίστρια εταιρεία του Σταδίου Καραϊσκάκη, ώστε η έδρα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να αποτελέσει για πάντα περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όχι του μεγαλομετόχου της».

Η ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη για το θέμα του γηπέδου Καραϊσκάκη ανέφερε τα εξής:

«Με το από 06/07/2010 Ιδιωτικό Συμφωνητικό, συμφωνήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών μου στις εταιρείες ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ή/και σε Εταιρείες του. Οι μεταβιβάσεις των μετοχών μου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. έχουν ως γνωστόν ολοκληρωθεί ήδη από το 2010.

Όσον αφορά στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. έχουν ήδη από 17/12/2010 υπογραφεί σχέδια συμφωνητικών μεταβίβασης μετοχών, έχει πληρωθεί από εμένα ο τότε επιβαλλόμενος σχετικά φόρος και έχει καταβληθεί το σύνολο του συμφωνηθέντος τιμήματος μεταβίβασης.

Έκτοτε η ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε., συνεπώς και το Στάδιο «Ε.Ο.Ε. Γ. Καραϊσκάκης», τελούν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο, όσον αφορά στην δική μου συμμετοχή (50%), του κ. Ευαγγέλου Μαρινάκη. Η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών (κατ’ άρθρο 8β του Κ.Ν.- 2190/20) καθυστερεί λόγω διαπραγματεύσεων που έχουν, ερήμην μου, εκπρόσωποι του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τις δανείστριες Τράπεζες».

Πλήγμα με Χασάν

Χωρίς τον Αχμέντ Χασάν θα πορευθεί εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου για τις επόμενες 20μέρες ο Ολυμπιακός. Ο Αιγύπτιος στράικερ τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Εθνικής του ομάδας κόντρα στην Ζουαζιλάνδη και η πρώτη εκτίμηση των συμπατριωτών του κάνουν λόγο για μυϊκό πρόβλημα, πιθανότατα θλάση.

Ο Χασάν μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και αποχώρησε λόγω του τραυματισμού του πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Ο 25χρονος Χασάν θα επιστρέψει την Τετάρτη στο Ρέντη και θα εξετασθεί από το ιατρικό επιτελείο των Πειραιωτών ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του και ο χρόνος απουσίας του από την ενεργό δράση.

Πηγή: EKIRIKAS.COM