Παράνομο στοίχημα στο γαλλικό μπάσκετ | SPORTS ROOM

8

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στο κατά τα άλλα… ήσυχο γαλλικό μπάσκετ η πληροφορία για παράνομο στοιχηματισμό. Όπως αποκάλυψε η «Equipe», ο Αλφά Καμπά της Βιλερμπάν και οι Χαβιέ Γκαϊλού και Μαμαντού Ντιά της Προβάνς του Γιάννη Αθηναίου βρέθηκαν ένοχοι από τη γαλλική λίγκα για παράνομο στοιχηματισμό κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Σημειώνεται δε πως οι τρεις παίκτες δεν είναι οι μόνοι που εμπλέκονται σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο, αλλά αποτελούν ένα μέρος του γκρουπ των παικτών, που πόνταραν ακόμα και εις βάρος των ομάδων τους!

Φυσικά, το μέγεθος του σκανδάλο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν σκεφτεί κανείς πως… μπλέκεται και παίκτης της Βιλερμπάν, δηλαδή της ομάδας του Τόνι Πάρκερ, η οποία την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Euroleague.

Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως το γκρουπ των παικτών με τον παράνομο στοιχηματισμό ξεπερνάει τους έξι αθλητές. Πρόκειται για παίκτες που πόνταραν στις τελικές διαφορές των σκορ των ομάδων τους, ενώ υπάρχει τουλάχιστον μία περίπτωση που κάποιος έπαιξε στο στοίχημα να χάσει η ομάδα του.

Πηγή: HTTPS://SPORTSROOM.GR