Σύνοδος Ερντογάν, Μακρόν, Μέρκελ και Πούτιν: Παιχνίδι για τέσσερις το μέλλον της Συρία

13


<!– Σε µεταλλικά κοντέινερ θα µεταφερθούν αµέσως µόλις βγουν στην επιφάνεια οι 33 µεταλλωρύχοι, προκειµένου να προστατευτούν από το φως του ηλίου. –>

Διαβάστε επίσης

Η τετραμερής σύνοδος κορυφής για τη Συρία μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας, Γερμανίας και Γαλλίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 27 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η σύνοδος, οικοδεσπότης της οποία είναι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα γίνει με τη συμμετοχή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Staffan de Mistura, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, θα παραστεί επίσης στη διάσκεψη κορυφής, την οποία θα ακολουθήσει μια κοινή δήλωση.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με όλες τις πτυχές της συριακής διαμάχης, εστιάζοντας στην επιτόπια κατάσταση, στη συμφωνία για την Idlib και στην πολιτική διαδικασία και στην εναρμόνιση των κοινών προσπαθειών για την εξεύρεση μόνιμης λύσης στη σύγκρουση.

Οι ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τη συμφωνία της 17ης Σεπτεμβρίου μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη βορειοδυτική επαρχία Idlib της Συρίας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι ομάδες ανταρτών στην Idlib πρόκειται να παραμείνουν σε περιοχές όπου είναι ήδη παρούσες, ενώ η Ρωσία και η Τουρκία πραγματοποιούν κοινές περιπολίες στην περιοχή, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη των συγκρούσεων.

Στις 10 Οκτωβρίου, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η αντιπολίτευση της Συρίας και άλλες ομάδες ενάντιες στο καθεστώς Άσαντ είχαν ολοκληρώσει την απόσυρση βαρέων όπλων από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Idlib.

Πηγή Anadolu

Πηγή: ONALERT.GR