Τελικός Κυπέλλου 2019: Συμπλοκή οπαδών της ΑΕΚ με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ | Pagenews.gr

6

Ο τελικός Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε. Τι κι αν οι αστυνομικές αρχές έχουν προβλέψει να υπάρχουν 3.000 αστυνομικοί στο άδειο ΟΑΚΑ, για να προφυλάξουν… 1000 (και κάτι) οπαδούς, επίσημους και συγγενείς των παικτών των δύο ομάδων, οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν ακριβώς 24 ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα. Με οπαδούς της ΑΕΚ να συγκρούονται με δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ, στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαιώνεται και από το αστυνομικό ρεπορτάζ, αλλά και από μαρτυρίες έντρομων πολιτών, οπαδοί της ΑΕΚ που κινούνταν στην Αττική Οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης, είχαν άγρια συμπλοκή με αστυνομικές δυνάμεις, με την κατάσταση να ξεφεύγει. Από τη μία οι οπαδοί της Ένωσης να χρησιμοποιούν μολότοφ και ό,τι άλλο είχαν να πετάξουν και από την άλλοι οι αστυνομικοί να προσπαθούν να τους απωθήσουν-εμποδίσουν με χημικά, εμποδίζοντάς τους να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Ποιος ήταν ο προορισμός τους; Όπως αναφέρει το newsbomb.gr, οι οπαδοί της Ένωσης περίμεναν πούλμαν που μετέφερε στην Αθήνα φίλους του ΠΑΟΚ. Μόλις, λοιπόν, βγήκαν στην Εθνική Οδό και προσπάθησαν να φτάσουν στους Θεσσαλονικείς, τα επεισόδια έγιναν ακόμη πιο έντονα, καθώς στο σημείο είχαν φτάσει και διμοιρίες των ΜΑΤ. Με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα απίστευτο ανθρωποκυνηγητό, μέσα στην Εθνική Οδό και οδομαχίες!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικές αρχές παρακολουθούσαν το κομβόι των οπαδών της Ενωσης και για αυτόν τον λόγο επενέβησαν δυναμικά.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά η ΕΠΟ και η Αστυνομία είχαν συμφωνήσει να δοθούν συνολικά 840 προσκλήσεις στις δύο ομάδες και την Ομοσπονδία. Εντούτοις, ήδη υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι προσκλήσεις, τελικά, θα υπερβαίνουν τις 1.200, με τις δύο ομάδες να έχουν από (τουλάχιστον) 300 οπαδούς στο ΟΑΚΑ.

Ετικέτες: 

Πηγή: PAGENEWS.GR