Τετάρτη, Νοέμβριος 21, 2018
Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα Economist για Ρουβίκωνα: Πώς μια ομάδα ταραξιών από την Αθήνα παραμένει ατιμώρητη;...

Economist για Ρουβίκωνα: Πώς μια ομάδα ταραξιών από την Αθήνα παραμένει ατιμώρητη; – Dikaiologitika News

4

Το δημοσίευμα αναφέρει πως τα Εξάρχεια είναι έδρα μιας «μικρής αλλά ταραχώδους κοινότητας αυτοχαρακτηριζόμενων αναρχικών», που μετατρέπεται σε πεδίο μάχης τα Σαββατοκύριακα με εξτρεμιστές να πετούν μολότωφ, τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα και τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι οι Αρχές αγνοούν τα παράπονά τους. Αλλά σε αντίθεση μ’ αυτούς τους ταραξίες, «μια αναρχική ομάδα, ο Ρουβίκωνας χρησιμοποιεί πιο εξελιγμένες μεθόδους για να κάνει αισθητή την παρουσία της χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο ένα σινεμά -μπαρ κοντά στην κεντρική πλατεία Εξαρχείων, όπου συχνάζουν βαποράκια και και πωλητές παράνομων τσιγάρων, ο Ρουβίκωνας κάνει ενοχλητικές επιθέσεις κατά πρεσβειών, κρατικών κτιρίων και γραφείων πολυεθνικών εταιρειών. Τα μέλη του συνήθως δεν συλλαμβάνονται με τους εισαγγελείς να χαρακτηρίζουν ως “πολύ ασήμαντες” τις ενέργειές τους για να δικαιολογήσουν μια πλήρη έρευνα».

Καταγράφει τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα στις πρεσβείας Τουρκίας, Γαλλία και Αυστρίας, τις καταστροφές σε ακυρωτικά μηχανήματα στο μετρό και στα γραφεία της Novartis. Και σημειώνει: «Πολλοί παρατηρητές θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανέχεται τη δράστη του Ρουβίκωνα, ελπίζοντας να καθησυχάσουν τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι παρά το ότι εφαρμόζει τις πολιτικές σκληρής λιτότητας που υπαγόρευσαν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, το κόμμα παραμένει στην καρδιά του ριζοσπαστικού κινήματος». Θυμίζει δε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, υπέρ της απελευθέρωσης μελών του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν μετά την εισβολή τους στη Βουλή στη λογική ότι «ήταν μια απλή πράξη διαμαρτυρίας».

«Ειδική σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανησυχούν, ωστόσο, ότι η ομάδα αυτή γίνεται κέντρο εκπαίδευσης εξτρεμιστών. Ορισμένα μέλη του Ρουβίκωνα έχουν σχέσεις με τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, μιας ομάδας που έστειλε το 2010 επιστολές-βόμβες σε Ευρωπαίους πολιτικούς, μεταξύ των οποίων η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Οι ηγέτες τους βρίσκονται τώρα στη φυλακή, αλλά ένα άλλο φερόμενο μέλος τους αναμένει την δίκη του κατηγορούμενο ότι έστειλε πακέτο βόμβα το 2017 στον τεχνοκράτη Λουκά Παπαδήμο, που διετέλεσε για λίγο διάστημα πρωθυπουργός στη διάρκεια της ευρω-κρίσης. Ο κ. Παπαδήμος τραυματίστηκε σοβαρά όταν άνοιξε το πακέτο στο αυτοκίνητό του» καταλήγει.

Πηγή: Economist: Πώς παραμένει ο Ρουβίκωνας ατιμώρητος | iefimerida.gr

Πηγή: DIKAIOLOGITIKA.GR