Ενα εύκολο φαγητό ακόμα και για αρχάριους.

Τι χρειαζόμαστε:

1,5 κιλό μελιτζάνες
1,5 κιλο πατάτες
1/2 κιλό φέτα
1 κουτί ντοματοχυμό
3 ποτήρια λάδι
αλάτι
πιπέρι
μαιντανός
3 μέτρια κρεμμυδια

Πως το κάνουμε:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους μετρίου μεγέθους.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι για 30 λεπτά περίπου να ξεπικρίσουν.
Βάζουμε τα 2 ποτήρια λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες ελαφρά (όχι να ροδοκοκκινίσουν).
Κατόπιν κόβουμε και τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις τηγανίζουμε και αυτές.
Βάζουμε πατάτες και μελιτζάνες σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα λάδια για λίγη ώρα.
Στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε τρίβουμε τα 3 κρεμμύδια και βάζουμε και τον νταματοχυμό διαλυμένο με λίγο νερό.
Κατόπιν βάζουμε τις πατάτες και μελιτζάνες στο ταψί και ανάμεσα τοποθετούμε την φέτα κομμένη σε κομμάτια όχι πολύ μικρά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι, εξαρτάται απο το πόσο αλμυρή είναι η φέτα).
τέλος βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε νερό αν θέλει και τον μαιαντανό μας προαιρετικά
Ψήνουμε σε μέτριο 180 βαθμούς για 30 λεπτά να ροδοκοκκινίσει. Η ώρα πάντα εξαρτάται από τον φούρνο μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την εμπνευστηκα ένα πρωί που έκοψα τις μελιτζάνες απο τον κήπο.

Το φαγητό το τρώει και ο μικρός μου γιός που δεν θέλει τις μελιτζάνες. Καλή επιτυχία!
sintagespareas.gr

Η γελοιογραφία της ημέρας

Είσοδος

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

VeryRound-Facebook VeryRound-Twitter